Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Economische Zone

Containers te KoningspleinEen Economische Zone (ook wel E-zone of Freezone genoemd) is een stuk terrein of gebouw dat is aangewezen als zondanig.

Er bestaan 2 soorten E-zones: goederen E-zones en diensten E-zones. Belangrijkste fiscale kenmerk van deze E-Zones is het feit dat het tarief voor behaalde winsten door deze vennootschappen slechts 2% bedraagt. Dit percentage is gegarandeerd tot 1 januari 2026.

 

Goederen E-zone

Bedrijven die gevestigd zijn in de goederen E-zones zijn voornamelijk internationaal georiënteerde vennootschappen die de Nederlandse Antillen als doorvoerland gebruiken. De goederen ondergaan veelal een behandeling, waarna ze vervolgens worden doorgezonden.

Curaçao kent een tweetal fysieke afgesloten terreinen: één bij de haven en één bij de luchthaven.

Diensten E-Zone

In de diensten E-zones treffen we hoofdzakelijk vennootschappen aan die diensten aanbieden via electronische weg (internet en telefoon). Deze diensten kunnen vanuit allerlei aangewezen locaties verricht worden. Een aantal trustkantoren biedt deze faciliteit, maar er zijn ook een aantal speciaal ingerichte E-Zone kantoren binnen de Nederlandse Antillen.